W SKŁAD CENY PODSTAWOWEJ (170/OS) WCHODZI:


Chlebek Weselny
Dekoracja stołu dla Państwa Młodych
6 dań gorących (w tym 2 zupy)
6 przekąsek zimnych
3 surówki
Ciasta do wyboru (5 rodzajów)
Owoce sezonowe
Napój owocowy niegazowany 1 litr na osobę
Kawa, herbata – w formie bufetu bez ograniczeń



ZUPY


Rosół z makaronem
Rosół z pulpecikami mięsnymi
Flaki po warszawsku
Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Zupa grzybowa z łazankami
Krem z brokułów z grzankami
Cebulowa z grzanką serową
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Barszcz czerwony



DANIA GŁÓWNE


Pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym lub śmietanowym z suszonymi pomidorami
Zraziki wieprzowe z sosem chrzanowym
Karkówka marynowana pieczona z sosem pieczeniowym
Karkówka faszerowana suszonymi owocami
Bigos staropolski
Kotlet schabowy tradycyjny
Kotlet schabowy „Po zbójnicku”
Stek z cebulką
Schabowy zapiekany z pomidorami i mozzarellą
Rolada schabowa z farszem pieczarkowym
Żeberka w glazurze miodowo-musztardowej
Pstrąg w migdałach
Roladki drobiowe faszerowane :
pikantnym mięsem wieprzowym lub szynką i żółtym serem lub serem Feta szpinakiem
i żurawiną lub serem wędzonym i żurawiną lub serem Feta i pomidorami suszonymi
lub grillowanymi warzywami
Podudzie drobiowe pieczone w sakiewce z ciasta francuskiego
Faszerowana pierś kurczaka na sosie śmietanowym z pieczarkami
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym i pomidorowym
Sznycelki drobiowe w trzech panierkach

Podudzie drobiowe faszerowane mięsem wieprzowym
Kurczak faszerowany serem Feta, szpinakiem i suszonymi pomidorami



Za dopłatą:


Zrazy wołowe z sosem grzybowym
Filet z łososia w sosie śmietanowo-szczypiorkowym
Gulasz a'la Stroganoff
Zupa a'la Stroganoff
Befsztyk tatarski



DODATKI DO DAŃ GORĄCYCH


Ziemniaki z koperkiem
Purre ziemniaczane
Ziemniaki opiekane
Kluski śląskie
Kopytka
Ryż
Kasza gryczana
Kulki ryżowe
Opiekane talarki ziemniaczane
Ziemniaki zapiekane w cieście francuskim



SOSY


Śmietanowy
Chrzanowy
Beszamel
Pieczarkowy
Pieczeniowy



SURÓWKI I SAŁATY


Mizeria
Bukiet sałat z sosem vinegrette
Sałata ze śmietaną
Surówka z białej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej:
z sosem vinegrette lub z majonezem
Surówka z kapusty czerwonej
Surówka z marchewki
Surówka z pora
Sałatka z buraczków z sosem vinegrette
Buraczki zasmażane
Bukiet warzyw gotowanych „Po Polsku”

Pieczarki duszone z cebulką
Kapusta młoda zasmażana (sezonowo)



PRZEKĄSKI ZIMNE ( w tym sałatki)


Zestaw wędlin i pieczonych mięs
Rożki z karkówki i szynki w sosem chrzanowy w galarecie
Schab ze śliwką lub morelą w galarecie
Galantyna z kurczaka
Ryba po grecku
Filety śledziowe :
w śmietanie z jabłkiem lub w oleju z czerwoną cebulką lub po kaszubsku
Jajka faszerowane :
pieczarkami, łososiem, świeżymi ziołami
Kąski kurczaka w cieście z dipem czosnkowym
Kąski rybne w chrupiącej panierce z sosem czosnkowym z pestkami dyni
Pstrąg w galarecie
Sałatka jarzynowa
Sałatka wiosenna z grillowanym kurczakiem z sosem jogurtowym
Sałatka z szynką świeżym ogórkiem i makaronem
Sałatka z tortellini , wędzonym kurczakiem i kukurydzą
Sałatka z jajkiem i marynowaną pieczarką
Sałatka z pieczonych buraków na rukoli z mandarynkami
Sałatka Caprese
Sałatka z tortellini, kulkami mozarelli i zielonym pesto
Sałatka z kurczakiem, ananasem i kukurydzą
Sałatka Grecka z serem Feta i oliwkami
Sałatka z mozzarellą, makaronem, kaparami i rukolą



CIASTA


Marysieńka
Pani Walewska
Sernik Królewski
Sernik z brzoskwiniami
Sernik wiedeński
Ambasador
Deserowe
Orzechowiec
Keks


 

DODATKOWO PROPONUJEMY PAŃSTWU


DESERY


Lody z gorącym sosem malinowym
Lody z musem owocowym i bitą śmietaną
Szarlotka na ciepło z kulką lodów
Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
Deser jogurtowy z miodem i płatkami migdałów



ORAZ


Stół wiejski
Szynka pieczona z dodatkami
Indyk pieczony z sosem czekoladowym
Fontanna czekoladowa



Na życzenie możemy wykonać inne MENU
zestawione przez Zamawiającego
oraz
dania według dostarczonych przepisów!!!